Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
SharePoint

Activiteiten
Activiteiten en vormingen

  
  
Bericht
28/02/2019Workshop Autisme en Emotionele Ontwikkeling

​Een aantal mensen met autisme is zoekend als het gaat om emoties. Ze vinden het lastig om hun eigen emoties te herkennen en te uiten. Mensen met autisme zijn daarnaast minder goed in het herkennen van emotionele signalen bij andere mensen. Hoe kan het model van emotionele ontwikkeling hen hierbij helpen? Dit model is door de psychiater en kinderpsychiater Anton Došen ontworpen.

Lees meer en schrijf in

 Deze worhop gaat door in Lokeren op 18/12 en in Brussel op 28/2/19.

28/01/2019SEN-SEO basisvorming voorjaar 2019

​Ook in 2019 gaan we weer van start met de basisvormingen in Leuven, Kortrijk, Limburg, Oost-Vlaanderen en Antwerpen. Let op dit op verschillende data.

Info en inschrijven via deze link

19/12/2018Angst- en paniekstoornissen bij mensen met een verstandelijke beperking

​In deze na-middagslezing met Martin Van den Berg wordt aan de hand van theoretische kaders en casuïstiek interactief een model geschetst waarin meer herkenbaarheid en behandelmogelijkheden aangegeven worden

Lees meer en schrijf je in via deze link.

16/11/2018Op de koffie met Gerrit VIgnero

​DE DRAAD TUSSEN LEERKRACHT EN LEERLING. De emotionele ontwikkeling als inspiratiebron bij opvoedingsproblemen.

‘De draad’ wil een hulpmiddel zijn voor leerkrachten om de sociaal-emotionele ontwikkeling te verhelderen. Het is een metafoor die je als orthopedagoog, psycholoog, schoolbegeleider kan gebruiken om opvoedingsprocessen voor te stellen en werkbaar te maken in de praktijk.

Lees meer en schrijf je in

8/11/2018SEN-SEO basivorming voor het onderwijs

We richten een  reeks in specifiek voor onderwijsmensen. Voordeel hier is dat mensen een gedeeld referentiekader hebben, voorbeelden beter afgestemd kunnen zijn op de onderwijspraktijk én deelnemers ook na de vorming met elkaar in contact kunnen blijven om uit te wisselen omtrent ervaringen met het toepassen van dit kader in hun eigen klas of schoolcontext.

Deze gaat door in Kortrijk.

Meer info en mogelijkheid tot inschrijven vind je hier.

7/11/2018Train the Trainer SEO-R² en SEO-V

​In de hier omschreven training word je opgeleid tot trainer. Na het volgen van deze training mag je zelf mensen opleiden tot beoordelaar van de emotionele ontwikkeling met de SEO-R² of de SEO-V.

Mogelijk wordt deze vorming op een andere datum gegeven, het is nu niet mogelijk om al in te schrijven. Onze excuses,

18/10/2018Intervisiegroep SEO in het onderwijs West-Vlaanderen

​Het nieuwe schooljaar is intussen al goed gestart en hopelijk is iedereen zijn nieuwe ritme en klasje al weer een beetje gewoon aan het worden. Omdat we jullie graag met nog meer zin en inspiratie voor de klas laten staan, nodigen we jullie uit voor de eerste bijeenkomst van de West-Vlaamse intervisiegroep op 18 oktober in Brugge. Na een bijzonder gesmaakte eerste implementatiedag rond emotionele ontwikkeling in onderwijs kregen we heel wat vragen om ook regionaal samen te komen. Deze intervisiegroep is hiervan dus het resultaat.

Lees meer