Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
SharePoint

Activiteiten
Activiteiten en vormingen

  
  
Bericht
6/12/20195de SENS-EO symposium fwd.#losmaken & doorgeven

​Hechting houdt onthechting in. Opvoeden en begeleiden gaat niet alleen om vasthouden en loslaten (beetje moeilijk in dit bestek om te zeggen dat opvoeden niet vasthouden en loslaten is; kan verwarrend zijn) maar om doorgeven zonder helemaal los te laten. Heel wat uitdagende situaties in opvoeding en begeleiding hebben te maken met dit ontwikkelingsthema. 

 Voor ouders is het doorgeven van hun kind nooit vanzelfsprekend, vaak beknellend, soms traumatisch, bij uitstek bij kwetsbare kinderen.   Als een cliënt een bepaalde begeleider claimt of moeizaam door te geven is, creëert dat spanningen bij de cliënt, bij de begeleider en het team. 

Op school zitten overgangen tussen leerkrachten  in het systeem ingebouwd maar zijn er leerlingen waarvoor dit systeem ontoereikend is. Ambulante begeleiders voelen hoe moeilijk het is verbinding te houden van op afstand. Als begeleider in een  jongerenvoorziening kan je in conflict komen met het netwerk van leeftijdsgenoten. Heel wat jongvolwassenen komen na de voorziening in een niemandsland terecht.

Op dit vijfde SENS-EO symposium willen we het thema van 'doorgeven  en voelen dat je doorgegeven wordt ' langs verschillende kanten belichten en uitdiepen. We zoeken bruikbare invalshoeken, interessante methodes en inspirerende ideeën om te werken aan een betere afstemming tussen cliënt en begeleider, tussen ouder en kind, tussen begeleider en ouder, tussen begeleiders onderling…

De inschrijvingen zijn geopend en doe je hier.

21/10/2019SEN-SEO verdiepende terugkomdagen 2019 In Brussel en Antwerpen

​De 'Schaal Emotionele Ontwikkeling' gebruiken in de ondersteuning van mensen met een beperking? Dat spreekt vanzelf. Maar toepassen in de praktijk? Dat is niet zo vanzelfsprekend.

Volgde je de tweedaagse basisopleiding over Emotionele Ontwikkeling en ben je erdoor geïnspireerd? Ga je er al mee aan de slag maar heb je er nog vragen bij? Misschien pas je ze nog niet zo vaak toe als je zou willen? Of voel je je nog wat onzeker in de toepassing ervan? 

De terugkomdag is ideaal om verder te oefenen met de toepassing van SEO in de praktijk. We werken in kleine groep, met begeleiding van een ervaren SEN-SEO trainer.

Meer lezen en inschrijven doe je hier.

23/09/2019Basisvormingen SEN-SEO najaar 2019

​Ook dit najaar zijn ze er weer, de basisvormingen SEN-SEO.

In West-Vlaanderen, Vlaams-Brabant en Limburg de vormingen voor ierdereen, in Gent is er een basisvorming specifiek voor mensen uit het onderwijs. Dit op verschillende data.

VInd hier meer info over de gewne vormingen.

Hier vind je meer info voor de vorming in Gent voor het onderwijs;

21/03/2019Onderwijs ontdekt SEN-SEO

Hoe ga je  van het lezen van een boek en het volgen van vorming over de Schaal voor Emotionele Ontwikkeling (SEO) naar het toepassen ervan in je klas en school? Hoe neem je je collega’s, directie en ouders mee in dit verhaal? 

Kortom: hoe begin je met SEO op school, of hoe hou je het denkkader vast als je er eenmaal mee begonnen bent? Deze en vele andere vragen stellen jij en talloze collega’s zich overal in Vlaanderen.

Vandaar, ook dit jaar, een dag over  implementatie, van en voor medewerkers van scholen uit heel Vlaanderen.

Lees meer

28/02/2019Workshop Autisme en Emotionele Ontwikkeling

​Een aantal mensen met autisme is zoekend als het gaat om emoties. Ze vinden het lastig om hun eigen emoties te herkennen en te uiten. Mensen met autisme zijn daarnaast minder goed in het herkennen van emotionele signalen bij andere mensen. Hoe kan het model van emotionele ontwikkeling hen hierbij helpen? Dit model is door de psychiater en kinderpsychiater Anton Došen ontworpen.

Lees meer en schrijf in

 Deze worhop gaat door in Lokeren op 18/12 en in Brussel op 28/2/19.

28/01/2019SEN-SEO basisvorming voorjaar 2019

​Ook in 2019 gaan we weer van start met de basisvormingen in Leuven, Kortrijk, Limburg, Oost-Vlaanderen en Antwerpen. Let op dit op verschillende data.

Info en inschrijven via deze link